Showing: 1 - 10 of 14 RESULTS

Går ni i giftastankar

Boka ditt bröllop hos oss i sagolik herrgårdsmiljö på Torpshammars Herrgård, Anno 1908.

Aktiviteter

under ditt besök hos oss”

Testa årets nyhet Escape Box – en häftig spionjakt, Mordmysterier på Hussborg, Golf, Aktiviteter tillsammans med Mid Adventure, Put and take fiske, Relax, Vinprovning, Cavaprovning eller Romprovning.”A retailer is a business that presents a selection of goods and offers to trade  them to customer for money or other goods.”

På Mid Adventure finns det flera aktiviteter att välja mellan.

Aktiviteter

Alpint

Det är i fjällkedjans sista utpost, dvs i Sveriges geografiska mitt som Getberget banar väg ned till Ljungans djupa dalgång. Här erbjuds alpint för alla åldrar och åkstilar. Getberget erbjuder bra skidåkning i en backe med fallhöjd på 150 m och längd 500m.

Turskidsåkning

Kring Hussborg  finns väl underhållna skidspår av olika längd.  Det går också bra att i nedersta deltalandskapet nedanför Getberget ta en stimulerande tur på skidor ut i de vita – vida – vilda skogarna. ( pga snöbrist är det inget spår kring Hussborg denna säsong)

Skotersafari

Snöskotern tar oss långt ut i naturen, till avlägsna fiskesjöar och skogskojor. ( pga snöbrist erbjuds ej skotersafari säsongen -14)

Lerduveskytte

Information finns att hämta på Hussborg

Paintball

(text hämtad från midadventure.com)
Vi välkomnar både stora som små grupper till vår Paintballpark. Våra vapens hårdhet på skotten är ställbara och vi spelar aldrig med mer än 80% tryck om det är en grupp där någon inte har spelat förut. Ju fler man är desto roligare blir det! Spelet går ut på att en flagga som är placerad i banans mitt ska hämtas. Det lag som först lyckas har vunnit. Men man kan också välja att klä chefen, födelsedagsbarnet eller den som ska gifta sig i en kanindräkt och spela! Minimi ålder är 10 år och då spelar vi med 50% tryck.

Teamutbildning olika upplägg

(text hämtad från midadventure.com)
Här utför vi en teamkamp som består av ett antal deltävlingar där samarbete är den röda tråden men med en lite mer äventyrlig avslutning i form av fyrhjuling eller paintball.
Aktiviteterna är uppbyggda så att ALLA ska kunna delta vilket vi tycker är mycket viktigt. Vi lottar in er i lag om högst 5-7 deltagare i varje lag för att få det där riktiga samarbetet.
Olika aktiviteter passar olika många grupper som tävlar. Här nedan finner ni förslag på grenar men vi gör gärna ett förslag på grenar som passar just er grupp. Aktiviteten TEAMKAMP kan också genomföras på våra närliggande konferensanläggningar.

Fiske

Vinterfisket i vårt område bjuder på spännande upplevelser såväl vid angeldonet som vid pimpelspöet. Angling är ett av de stora folknöjena här i våra trakter. Storgäddan under isen är på hugget och här gäller det att hålla nerverna i styr när flaggan eller smällkorken signalerar hugg. Även att med pimpelspöet dra upp feta och romstinna abborrar runt halvkilot hoppas vi att du får uppleva.

Kockaktivitet Trerätters middag

Information finns att hämta på Hussborg

“Svinga dig på Mid Adventures höghöjdsbana “

Höghöjdsbana t o m 30 nov

(text hämtad från midadventure.com)

MidAdventure erbjuder en höghöjdspark som ligger i södersluttning mot Backetjärn och har 6 olika utmaningar på hög höjd. Här har vi dom där riktiga ”kickarna” som tex vår omtalade jättegunga. En ut av våra  zipline åker man 300 meter över Backetjärn och passerar 2 meter från vattnet på det lägsta stället. Denna känslan av att man flyger har många upplevt här.

– Zipline 120meter

– Ziplina 100meter

– Zipline från 15 meters höjd. Längd: 320meter över tjärnen.

– Äntring som är lingång på 15 meters höjd

– Jättegungan där man pendlar från 15 meters höjd hela 45meter!

– Trapetsen. Här kastar du dig ut från 20 meter och försöker fånga en trapets.

Tid ca 3 tim (10 pers).

Säkerhet!

Vår högpark är ombyggd och utbyggd år 2010.

Nya selar och hjälmar hösten 2011.

Nya rep i vår Jättegunga våren 2012

Våra guider är certifierade.

 

Kom & golfa mitt i Sverige

Strax utanför Ljungaverk, mitt emellan Östersund och Sundsvall ligger Hussborg Herrgård. I anslutning till herrgården ligger Hussborgs golfbana med sina 18 greener och fairways i toppklass, med första tee bara 100 meter från herrgården och 18:e hålet i direkt anslutning till verandan.

Boka direkt på telefon 0691-332 70.

Till Golfklubben

I Norden är det enkelt att finna sitt favoritställe. Det är under sommaren när nätterna är ljusa och varma som Hussborg med dess 18-hålsbana blir ett självskrivet mål för många golfintresserade. Banan är belägen i ett livskraftigt, grönskande område där människor satte ned sina bopålar tidigt i den svenska historien.

För att vistelse ska bli så angenäm och minnesrik som möjligt erbjuder vi olika sidoaktiviteter och även boendeformer, dvs. från lågpris i vandrarhemmet, hotellet, herrgården till någon av de lyxiga sviterna. Däribland herrgårdens Fornnordiska svit eller Svit Ingrid Bergman som har samkvämsrum med bar och utsikt över Engelska parken och sovrum med utsikt mot golfbanan.

Hussborg erbjuder även en rad andra aktiviteter. Exempelvis Put and Take-fiske i i intilliggande damm med ädelfisk. En guidad tur upp till berget Rankleven med sin mångfald av orkidearter eller en promenad på egen hand upp till fjällkedjans sista utpost Getberget med sin milsvida utsikt. Vi kan också rekommendera vandring efter den nordligaste Pilgrimsleden som leder förbi Hussborg. Här har folk genom århundradena vandrat från österland upp till Nidaros och St. Olofs Domen i Norge.

För Ert välbefinnande kan vi även komponera en meny av drycker, viner etc. som reserveras för Er under vistelsen.

Välkommen till en golf- och matupplevelse över det vanliga!

       
       
       
       
       

Catering

Nya catering menyer kommer inom kort

Det lilla extra

Förgyll din vistelse med ett trevligt välkomnande!

Beställ någon av våra härliga korgar eller kanske överraska med en liten blomma.

Lilla Korgen
Frukt, 2 piccolos mousserande vin
Förbeställes    150 kr

Stora Korgen
Frukt, 1 flaska mousserande vin
Förbeställes    300kr

Blommor
Säsongens bukett
Förbeställes    220kr

Bastukorgen
Ölkorv, chips, jordnötter, 2 st 50 cl starköl
Förbeställes    190kr

Vickningskorgen
Ölkorv, wraps med dagens fyllning, 2 st 33 cl starköl
Förbeställes     150kr

Golf

I Norden är det enkelt att finna sitt favoritställe. Det är under sommaren när nätterna är ljusa och varma som Hussborg med dess 18-hålsbana blir ett självskrivet mål för många golfintresserade. Banan är belägen i ett livskraftigt, grönskande område där människor satte ned sina bopålar tidigt i den svenska historien.

“Golf när den är som bäst”